12-03-06

LBB - Berendrecht 5 - 0

Weer een belangrijke hindernis genomen op onze tocht naar de titel. Berendrecht, altijd een stugge ploeg om tegen te voetballen, zeker op een slecht veld. Gelukkig werd het veld deze week gespaard en met de afgelasting van de wedstrijd van de reserven lag het er eigenlijk helemaal niet zo slecht bij.

De wedstrijd begon vrij aardig met onmiddellijk een aantal kleine kansjes voor Luchtbal. Even later kon Greg de bal binnentikken, maar de grensrechter vlagde terecht voor buitenspel. Luchtbal dicteerde de wet in dat eerste kwartier en dat werd uiteindelijk beloond met een mooi kopbaldoelpunt van onze chirurg Max VDB op voorzet van Bjorn. Helaas hervielen we daarna in het zelfde patroon als de laatste weken. Slecht voetbal, veel gezaag, eerst op elkaar, daarna op de scheidsrechter. Berendrecht kon echter helemaal niet voor gevaar zorgen in die eerste helft.
Vlak voor rust kon onze captain (Spannie) met een prachtig doelpunt voor de geruststellende 2 - 0 zorgen. Goede actie van Greg, bal achteruit en een grondscherend schot van David.

Tijdens de rust een donderspeech van onze trainer. Hij zag niets terug van wat we deze week op training op de mat hadden getoverd. Geen vlotte combinaties, geen druk. Blijkbaar hadden de boyz deze harde woorden nodig, want in het begin van de tweede helft konden we toch doen waar we goed in zijn. Al voetballend voor gevaar zorgen. Greg kon al in de zesde minuut de voorsprong vergroten naar 3 - 0.
En het lukte ons weer om Berendrecht wat in de match te laten komen. Berendrecht kreeg twee hele goede kansen, maar om het met de woorden van één van de supporters te zeggen : "als Berendrecht had willen scoren, hadden we er hem zelf in moeten sjotten" !
Het laatste kwartier was dan weer volledig voor de boyz in yellow (voor de gelegenheid). Greg kon nog eens scoren en Tim Gerrits legde de overdreven 5 - 0 score vast.

Met het gelijke spel tussen Essen en Sint-Job, het verlies van VE Stabroek thuis tegen Kalmthout en de dreigende schrapping van Turk Sport (waar we twee punten lieten in de heenwedstrijd) lijkt er ons niets meer in de weg te liggen voor de scudetto.
Maar belangrijk : mits een overwinning op Sint-Job, kunnen we volgende week zeker zijn van de promotie !

De uitslagen :

Luchtbalboys - Berendrecht 5 - 0
Olympic Essen - Sint - Job 0 - 0
Hoboken - Olymic Deurne 0 - 2
VE Stabroek - Kalmthout 1 - 2
Bezemheide - Jong Merksem 1 - 3 (gefeliciteerd jongens van Merksem voor jullie eerste punten van het seizoen !)
Turk Sport - Burcht 0 - 5 (ff)

De stand :

1.Luchtbalboys 52 punten (22)
2.Ol. Essen 46 punten (22)
3.Olym Deurne 46 punten (22)
4.VE Stabroek 43 punten (22)
5.Sint - Job 39 punten (22)
6.V. Zwijndrecht 38 punten (20)
7.SK Donk 36 punten (21)

18:45 Gepost door Luchtbalboys | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Gewoon naat onszelf kijken Met nog 12 punten te verdienen staan jullie er goed voor! Toch geef ik jullie de gouden raad enkel naar jullie zelf te kijken! Ga er nog vier weken ten volle tegenaan en dan kan er niets meer fout lopen. Wat de rest doet is bijzaak! Jullie moeten winnen en niet rekenen op missers van de tegenstanders...

Gepost door: Een fiere LBB-supporter | 13-03-06

Nog vier matchen... Is het gewoon naast onszelf kijken of toch naar?

Beiden zijn belangrijk.

Toch hoop ik dat we beseffen dat er nog drie zeer moeilijke matchen aankomen boyzzzz en dat iedereen er moet voor blijven werken zoals in den tweeden time ...

Een echte kampioenenploeg speelt kampioen in stijl

Dinsdag iedereen op training!

Gepost door: Guy | 13-03-06

titel! Boyzzz, volgens mijn mathematiek is het voldoende om nog 2 keer te winnen en 1 maal gelijk te spelen om de scudetto na zovele jaren terug naar het Tampicoplein op de Luchtbal te brengen... Maar we mogen geen enkel duel onderschatten: Sint-Job, een leuk voetballende ploeg waar veel vuur en temperament in zit; 2x Kalmthout, de enige ploeg die Stabroek op eigen terrein kon bedwingen; Hoboken, een jong team met sinds een maand enkele talentrijke nieuwe spelers...

Echter, na enkele mindere weken heb ik (vooral in de tweede helft) genoten van een goed voetballend Luchtbalboys! Dus het is een must om van onze eigen kracht uit te gaan en die 7 broodnodige puntjes, liefst nog meer, te sprokkelen de volgende weken (maanden)!!!

Greetz van jullie ,sinds de terugkeer van Spanky Spannie, undercaptain!

Gepost door: Manfred | 13-03-06

Verslag Olympic Essen - Sint Job, geplukt van de website van Essen Heren : Olympic Essen - St. Job 0 - 0

De bezoekers maakten het meteen duidelijk: zij kwamen om te winnen. Vanaf de eerste minuut kregen ze daar de kans toe. Onze mannen kwamen maar niet in de wedstrijd. Slechts een paar halve kansen tijdens de eerste helft. St Job was de betere ploeg. De tweede helft was een weerspiegeling van de eerste. De bezoekers bleven baas en het was dankzij Jan Deckers dat de score op nul behouden bleef. Het laatste kwartier werden wie iets gevaarlijker. Een prachtige kans nog voor Ad Van Mastricht, het zou onverdiend geweest zijn. Eerlijkheid gebied, met deze 0-0 kwamen wij er goed van af. Maar misschien is dit punt net het punt dat ons naar derde zal brengen ...

Gepost door: JJ | 14-03-06

Verslag Olympic Essen - Sint-Job, geplukt van de website van Sint-Job Na een onwaarschijnlijk entertainende wedstrijd is St Job als bij wonder op 0-0 blijven steken bij Olympic Essen. Door deze teleurstellende puntendeling lijken de promotieplaatsen nu definitief uit het vizier voor roodwit, hoewel er in deze wedstrijd het een en het ander is rechtgezet.Met “het een en het ander” bedoel ik ondermeer de wedstrijdingesteldheid, die voordien te wensen overliet en terecht kritiek oogstte, maar vooral het feit dat de spelers zondag lieten zien volledig en onvoorwaardelijk achter hun trainers te staan, met of zonder spandoeken. Voor de mensen die momenteel uit de lucht komen gevallen: Er hingen deze week twee spandoeken met respectievelijk “Bo Buiten” en “Bye Bye Bo” ergens hoog en droog rond de St Jobse velden. Wie deze leuzen, die bovendien van uitzonderlijke literaire kwaliteit getuigen, heeft opgehangen zal waarschijnlijk niemand te weten komen maar ik heb zo mijn gegronde vermoedens. Maar ik ben geen Chris Van den Abelee, dus ik houd mijn mond.

Terug naar het voetbal! De vorige confrontatie tussen Olympic Essen en St Job eindige op een gevleide 1-3 overwinning voor de Essenaren, roodwit had dus nog een eitje te pellen. En of er gepeld werd! Essen had nog geen bal geraakt of het liep al bijna tegen een doelpunt aan maar Masset was te verrast en besloot flauw in de handen van de doelman. Niet veel later zette Kossih met een splijtende pass Moonen alleen voor doel maar onbesuisd knalde de bakkerszoon over en naast. “Zo’n kansen gaan we niet meer krijgen”, hoorde je iedereen zeggen maar met viriel en overtuigend spel forceerde St Job de ene mogelijkheid na de andere. Arjen Rob…euh Wouter Schepens dribbelde de linkerflank om de vijf minuten op een hoopje maar de laatste pass en de afwerking waren niet van dezelfde kwaliteit als zijn dribbelkunsten. Ondertussen kwam een aangeslagen Olympic een paar keer piepen, maar buiten een dubieuze penaltyclaim (het zou niet de laatste zijn) speelde het niet veel klaar. Terug naar de overkant waar de bal nog steeds koppig over en naast bleef zoeven. Een knal van Moonen werd secuur gepakt en even later profiteerde Kossih bijna van een klutsbal maar tot zijn eigen verbazing werd zijn intikker nog net afgeblokt. Om een lang verhaal kort te maken: Olympic was nergens, St Job was overal. Toch gingen we rusten zonder een doelpunt gezien te hebben. Straf!

Je zou verwachten dat St Job door zijn krachten heen zat en het de tweede helft wat rustiger aan deed, maar niets was minder waar. Alweer Moonen haalde verwoestend uit maar zijn schot vloog net naast. Het was even niet fijn om Steve Moonen te zijn. Een mens zou er moedeloos van worden maar roodwit voelde dat er een doelpunt in de lucht hing en knokte voor elke modderige centimeter. Genar, Masset, Kossih, De Pauw, Donkers, kortom de hele ploeg kreeg kansen genoeg om Olympic met de grond gelijk te maken maar om een of andere duistere reden wilde de bal niet over de lijn rollen. Ofwel lag een sterk spelende doelman in de weg, ofwel was het schot net te zwak, ofwel stak de thuisploeg er nog een been tussen, ofwel moest er een pass volgen i.pv. een schot, ofwel was het omgekeerd. Om zot van te worden!
Ere wie ere toekomt: de thuisploeg deed in de tweede helft aardig mee (mag je wel verwachten van de nummer 2 in de stand) en het versierde enkele kansjes, maar ook daar bleef de afwerking ondermaats. Grote opschudding toen even later bowlingwonder Van Uffel uit z’n baklijn stormde en, na de bal nog net te raken, nietsontziend een spits ondersteboven liep. De scheidsrechter wist niet goed wat hij moest aanvangen en gaf dan maar een vrije trap om de gemoederen te sussen. Een vrije trap die op niets uitdraaide.
Nog een laatste push naar voren leverde roodwit bijna een oververdiend doelpunt en drie punten op, maar het mocht gewoon niet zijn.

Met hoogstwaarschijnlijk nog drie wedstrijden te gaan en zeven punten achterstand op de derde plaats lijkt de kous af voor roodwit. De teleurstelling is begrijpelijk, maar het leven gaat onverminderd door. St Job bleef wel op een gelijkspel steken maar liet even zien wat het in zijn mars heeft. Luchtbal is gewaarschuwd.

Gepost door: JJ | 14-03-06

Kleine correctie Aan Manfred: Kalmthout is niet de enige die op VE Stabroek ging winnen, wij (St Job) haalden het daar ook met 0-2. Maar toch bedankt voor de complimentjes, we proberen ze zondag nogmaals waar te maken. Persoonlijk hoop ik de hele wedstrijd te spelen en niet weer in het ziekenhuis te belanden :p.

Tot zondag!

(Ik ga in't vervolg een copywright bij m'n verslagen zetten, pikkers ;-) )

Gepost door: Bart Van Uffel | 15-03-06

Webmaster van Luchtbal @Bart.... Bij deze geef ik je de toestemming om onze verslagen ook te pikken van onze site en die op jullie site te zetten....
Veel suc6 zondag (maar net niet genoeg ;-))

Gepost door: JJ | 15-03-06

Stand van zaken ! De laatste tijd wordt er binnen onze groep veel gesproken over wie er zou promoveren.
Na contact te hebben gehad met de voetbalbond weet ik nu dat er 11 stijgers uit vierde provinciale nodig zijn! Ja, jullie lezen het goed, 11 en geen 12. Dwz de eerste en de tweede gaan rechtstreeks over en de derdes uit vierde provinciale spelen een eindronde waar 3 van de 4 ploegen mee promoveren naar derde.
Bij gelijke puntenstand telt het aantal gewonnen wedstrijden, is deze ook gelijk dan volgt er een testwedstrijd! Onderlinge duels en doelpuntensaldo's zijn niet van toepassing!
(Bron: Peter Croes/KBVB)

Velen spreken over 12 stijgers, maar tot op de dag van vandaag is er nog niks officieels binnen gekomen op de voetbalbond betreffende de fusie Puurs/Ruisbroek.

Maar: ik kon het niet nalaten de mensen van Ruisbroek effe te contacteren en...

kan ik U vertellen dat de fusie voor 99% rond is en dat de nieuwe naam van de club "K.Exelsior Puurs.RSK" zal heten en dat deze op het complex in Puurs blijven voetballen en dat de elftallen in rode shirt, blauwe broek en blauwe kousen zullen aantreden. Vanavond zitten beide clubs samen om de datum van ontbinding en ondertekeningen van de oude en nieuwe vzw vast te leggen.
Beide ploegen spelen op het ogenblik in derde B en spelen zondag een onderlinge confrontatie. Het stamnummer van de hoogsteindigende club zal ook het stamnummer worden van de fusieclub!
(Bron: Illegems Robert / GC Ruisbroek SK)

Ook wat de zaak "Turk Sport" betreft, heeft deze club al de nodige verplichtingen in orde gebracht! Vanavond is er wel nog een zitting in de bondsgebouwen waar beslist zal worden of de wedstrjden van het voorbije weekend alsnog dienen gespeeld te worden of niet!

Gepost door: K1 | 16-03-06

De commentaren zijn gesloten.