20-03-06

Het echte verslag : Sint-Job - Luchtbalboys 1 - 2

Iets later dan de webmaster had voorzien hier toch het verslag.. Het alcoholverbruik en de groepsliederen in de Christoffel hebben hier natuurlijk niets mee te maken.

Het was een heerlijke dag om te voetballen. Een heerlijk zonneke aan de hemel en een uitstekende grasmat.. Ideale omstandigheden voor de Boyzz. Ik denk niet dat ik enkel voor mezelf spreek als ik zeg dat ik naar deze wedstrijd echt had uitgekeken. De ploeg was dan ook gemotiveerd en in volle concentratie aan de opwarming begonnen. We wisten dat we na de zwakke training donderdag iets goed te maken hadden. De wedstrijd begon en het ging in het begin wat op en neer zonder grote kansen. Dan kwam er een rommelige fase in ons strafschopgebied en de scheids besliste dat zijn bijrol uitgespeeld was. Na een vermeende fout van een Sint-Jobse aanvaller (dit heb ik niet kunnen zien dus hierover durf ik me niet uitspreken) werd er toch op doel getrapt. Ik bevond me recht in de baan van het schot en de bal kwam tegen mijn arm/borst.. De scheids zag zijn kans en trok de wedstrijd helemaal naar zich toe. Rood en een penalty was het onwaarschijnlijke (maar volgens St-Job logische) gevolg. Kossih schoot raak en de boyzz stonden op achterstand. Wat een contrast met onze uitstekende start in de heenwedstrijd, waar we na luttele seconden op voorsprong stonden !! Voor mij zat er op dat moment weinig anders op dan te balen in de kleedkamer. Na enkele minuten echter hoorde ik gejuig langs de andere kant. Dr. Lenders kreeg de bal voor de voet na een scrimmage en knalde de bal mooi paal binnen. De verdiende gelijkmaker was een feit!!

Wat ik daarna zag heeft me met fierheid vervuld. Iedereen zette het stapje extra dat nodig was om de man-minder-situatie op te vangen. Het was heerlijk om te zien hoe gans de ploeg zich de ziel uit het lijf liep om het puntje vast te houden. Verder waren er nog twee twijfelgevallen om een penalty voor groen-zwart-wit te blazen, maar de scheids had net gezien dat Budu zich liet vallen en dat de borst/arm controle van een Sint-Jobse verdediger deze keer toch net dat tikkeltje meer borst en wat minder arm was. De 1-1 ruststand was een feit.

Tijdens de rust had de coach de kans om bij te sturen. Hij opteerde voor een sterke centrale as waarbij telkens iemand het gat moest dichten aan de kant waar Sint-Job balbezit had. We mochten niet met lege handen huiswaarts keren!! Na rust waren het echter de Boyyzzzzz die op voorsprong kwamen na een buffelstoot van Steven “Vinnie” Rombout na een vrije trap van Bjorn! Na deze voorsprong was het prachtig om te zien wat voor karakter en inzet iedereen aan de dag legde om de voorsprong te verdedigen. St-Job geloofde hoe langer hoe minder in de winst en verder dan enkele corners kwamen zij niet. Bij deze corners was het aan de zijlijn telkens even bibberen, maar de Luchtbalse Luftwaffe bleef vlot overeind en het eindsignaal werd al bij al makkelijk gehaald!! Bij het fluitsignaal zelden geziene taferelen.. de spelers stortten van pure vermoeidheid ten aarde neer op het veld en supporters en bestuur waren uitzinnig van blijdschap. Proficiat aan iedereen, maar vooral bedankt om mijn spijtige tussenkomst recht te zetten en mij alsnog gemoedsrust te schenken deze week.. Prachtige prestatie vrienden!!! Volgende week thuis tegen Kalmthout… Als we deze mentaliteit deze week op training kunnen volhouden, ben ik zeker dat we zondag weer een stap dichter kunnen zetten richting scudetto!!

Later op de avond in de Christoffel vloeide het gouden gerstenat weer weelderig en werd ietwat voorbarig de titel al bezongen, waarna het voor de president eventjes teveel werd. Bedankt voorzitter om dit seizoen mogelijk te maken voor alle boyyzz in green!!

15:55 Gepost door Luchtbalboys | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Reactie (Ik word hier al trouwe poster ondertussen)

Zoals op ons gastenboek wil ik nog even stellen dat ik het woord "logisch" gebruikte omdat de fout nu eenmaal die sanctie impliceert. Of je de bal nu met de hand raakte kon ik niet goed zien, maar als hij fluit moet er rood volgen (nu eenmaal het reglement) vandaar de "logisch". Ik zou me hier eigenlijk niet moeten verdedigen maar ik verveel me wat :p.

@ verslaggever (ben je naam ff kwijt): kan het zijn dat jij ook op de Plantijnhogeschool zit? Ook in de afdeling communicatie?

Gepost door: Bart Van Uffel | 20-03-06

Fanmail Tim, je hebt een fan!! Nummer 1.

Sterk verslag trouwens, waarschijnlijk langer aan bezig gezeten dan aan uw match gisteren ;-)

Aan alle boyzzzz zeg ik proficiat voor hun enorme inzet en vechtlust in deze meest memorabele match van het seizoen. We hebben bewezen dat we gewoon de beste ploeg zijn van de reeks. Punt.

Toch een speciale vermelding ende pluim voor onze wederom ijzersterke verdediging: Vinnie "Angry" Jones, Iron "the beast" Najim, Clever "Refferee's friend" Cox & Spanky "Manking" Spanny.

Guy

Gepost door: De man zonder linkse voet | 20-03-06

Plantijn Ja ik dacht het al da'k u van ergens kende. Ik zit namelijk in't derde jaar com.com., bij ons heet dat nog Bedrijfscommunicatie optie reclame. It's a small world :p

greetz Bart

Gepost door: Bart Van Uffel | 20-03-06

Boyzz... proficiat met de belangrijke overwinning. Volgende week winnen en de titel is binnen? Ik ben ook een beetje vertegenwoordigd volgende week want de scheidsrechter is een nonkel van mij...

Succes en hopelijk eens een vriendenmatch in het begin van het seizoen???

Gepost door: T7 | 20-03-06

Proficiat!!! Proficiat Boyzzz,

Zelf met een man minder de topper winnen, dat is alleen de allerbesten weggelegd! (met 9 is het al iets moeilijker hé Bas)
Jullie hebben dit seizoen wel bewezen dat jullie 3e verdienen...vier de titel uitgebreid terwijl ik nog 4 weken moet vechten om eventuele degradatie te vermijden!!

Go Go Boyzz!!

Gepost door: Ex-Boy Dimi | 21-03-06

jaja... Toch eens te vermelden waard is dat jullie met een bijna volledig nieuw 'gekochte' ploeg spelen... Van jeugdwerking is eigenlijk geen sprake, jullie zijn geen goed voorbeeld van hoe het provinciaal voetbal er binnen 5 jaar zou moeten uitzien... Toch proficiat met jullie promotie!

Gepost door: Richard | 21-03-06

Veelzeggend...... Jaarlijks slagen er slechts heel weinig ploegen in om met een "volledig nieuw gekocht" elftal, promotie af te dwingen....het feit dat Luchtbalboys daar dit jaar in slaagt, zegt veel over het aankoopbeleid van de club, het bestuur en de trainer.....hoed af dus voor die mensen!

Bovendien is onze spelersgroep op een ontzettend korte tijd uitgegroeid tot een (h)echte VRIENDENgroep.....getuige daarvan de mentaliteit die afgelopen zondag ten tonele werd gevoerd: "één voor allen, allen voor één!"
Dat anderen, vaak niet helemaal vrij van enige nijd of jaloezie, soms de leuze hanteren : "één voor allen, allen tegen de Luchtbal", maakt diezelfde spelersgroep alleen maar sterker....

Ik zou er U toch even willen op wijzen mijnheer Richard dat zes v/d elf spelers die zondag aan de aftrap verschenen, reeds vorig jaar al actief waren bij de Luchtbalboys....met andere woorden: "half nieuw gekocht elftal" zou hier beter op z'n plaats zijn, me dunkt....

"Van jeugdwerking helemaal geen sprake" zoals u formuleert, getuigt van heel weinig respect jegens onze voorzitter en getuigt dat u de zoveelste in rij bent die de club helemaal niet kent....
Dat jeugdwerking niet altijd en overal even makkelijk is, akkoord, maar de lokale voorzitters daarvoor dan verantwoordelijk houden, is wel een beetje kortzichtig hé brave mijnheer Richard....ooit al gehoord van de geografische ligging van een club....of van een zekere J.M. Bosman...?

Voorwaar, Richard, bezint eer ge begint..........te schrijven!!!

VRIENDEN Luchtbalianen, nogmaals nen dikke proficiat voor wat betreft de prestatie van zondag!

Greetz, Winston Bogaerts.

Gepost door: Essien, n°6 | 21-03-06

Heerlijk!!!!! Met tien tegen elf en zo'n een karakter tonen dat kunnen alleen de boyz!!!
Een belangrijke stap naar de titel en naar een geweldig feest!!! Na de wedstrijd nog een paar heerlijke momenten met het bestuur en de spelers( el president die zijn tranen niet kon bedwingen en gerrits die wat dronken was na de rode kaart). En ik hang eraan samen met Manfred voor een etentje te trakteren. Op naar de volgende 3 punten en de titel!!!

P.S.: het taktische plan van Bart "Cruyf" Struyf klopte als een bus!!!!!

Greetz,
een heel trotse délegé

Gepost door: Dn délegé | 23-03-06

Td-fouten.. Voor Guy.. er staan inderdaad twee dt fouten in het verslag..
"mochten" is met één t en vervuld is uiteraard met een d..

Mijn excuses

Gepost door: Tim | 24-03-06

Timmex Zelfcorrectie is het begin Tim, de rest volgt vanzelf...

Ni gaan zaalvoetballen voor de zondag he ;-)

Gepost door: Guy Van Dale | 24-03-06

De commentaren zijn gesloten.