27-03-06

GVA 27/03/2006 / Een kampioenenploeg, een kampioenenmatch

Zonder meer was het zondag een voetbaldag om nooit te vergeten, kampioen spelen op eigen veld met nog twee matchen te gaan getuigt van overmacht en autoriteit. De menige malen gedigitaliseerde ‘jumping’ op het tampicoplein na de match was de ontlading na een zwaar seizoen. Gewoon heerlijk om te zien en mee te maken.

“Luchtbal kampioen” is meer dan het stijgen van vierde naar derde, meer dan enkel een seizoen waarin we meer punten haalden dan onze tegenstanders. Het is een verhaal van vechtlust en kameraadschap, van samen sterk staan als team.

Het beeld na de match was de perfecte illustratie. Iedereen die elkaar in de armen vliegt, het besef dat we iets hebben waargemaakt dat weinigen verwacht hadden voor het seizoen. Het feit ook dat we het in stijl hebben gedaan, als een hoop vrienden - een waardige kampioenenploeg - beter kan volgens mij niet.

Dit is mijn vierde seizoen op luchtbal en zonder twijfel het mooiste, niet alleen qua resultaten, maar vooral qua groepssfeer.
Heerlijke Zuidafrikaans sambareoenies, onvergetelijke Jaco-oneliners, Foores darmflora, zatte Gerritstrainingen, af en toe een rocheltje en een troeleke met vaker dan ons lief was de befaamde luchtbalgriep die dan ook nog eens besmettelijker bleek dan die van de vogels… Prachtig.

Ook de mensen van het bestuur en achter den toog hebben mee bijgdedragen tot deze titel en viering. Mon “hotel LBB”, Martin “Jean-Marie” en den Beer “met zijn (klaargemaakte) runderen” als ondersteuning van de ploeg. De crew achter dan toog, de vaste medewerkers en ons jeugdbestuur, allen hebben hard gewerkt. Ik vergeet steevast nog menig medewerker die ik niet te kort wil doen en daarom verzeker dat ieder van ons jullie een warm hart toedraagt.
Ook Frank en Erik zijn bedankt voor het vele warm water en het ons gunnen van voldoende tijd na de training. Menig terreinverzorger zou grijs haar krijgen van het veelvuldig gescheld om water en zou ’s nachts de slaap niet kunnen vatten wegens het persisterende weergalmen van “bulex, bulex, bulex…”.

Last but not least een ode aan “il presidente”. Zwarte sneeuw, harde en pijnlijke momenten, tranen bij diverse emoties... Enkel zij met een echte liefde voor de club kunnen die in het niets laten verdwijnen bij een overwinning en een titel. En iemand met meer liefde voor zijn club ken ik niet en bestaat volgens mij ook niet in het voetbal. De viering en appreciatie vanuit de spelersgroep zijn overduidelijk en een teken van wat er leeft in deze club.

Ik hoop op een schitterend seizoen in derde met evenveel memorabele momenten en evenveel inzet zowel op als naast het veld. Als het enige criterium volgend jaar inzet en kameraadschap is dan worden de boyzzzz ook in derde kampioen.

You’ll never walk alone

Guy Lenders

19:30 Gepost door Luchtbalboys | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Prachtig Boyzz! Schitterende prestatie gasten! Schitterende mentaliteit, daar moogde allemaal fier op zijn! Bangelijk, zeker nu de promotie en de titel een feit is!

Gepost door: Bart Tirez | 27-03-06

kampioen proficiat met het kampioenschap, regelmatigste winnende ploeg met zeer weinig tegendoelpunten, terecht naar 3de

Gepost door: speler olympic essen | 27-03-06

Congratulations! Proficiat mannen met jullie verdiende kampioenstitel in 4de provinciale! Mooie prestatie.

Grtz...

Gepost door: Sabio | 27-03-06

Proficiat Een welgemeende proficiat van VV-Leest voor het behalen van de titel.
Elke keer na onze match berichtje sturen naar Guyke en wat hebben jullie gedaan? Wij hebben ??-?? gewonnen... Echt tof dat ik dan weet dat jullie de titel hebben behaald. Ook een proficiat aan mijn ex-Boechout collega's (oke Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaxxxxx, komaan Foooooooooooooreeeeee, Goeie bal Tekkieeeeeeeee,... :-).
Ook zeker de quiz niet vergeten op VV Leest, kunnen we alvast al ene drinken op jullie titel he :-)

Gepost door: Nico Herpoel | 27-03-06

bedankt!!!!! Boyz,
bedankt dat ik dit mag meemaken in men eerste jaar als délegé!!!! Ik bedank ook het bestuur en alle medewerkers voor hun inzet!!!!
Ik heb op vele clubs gespeeld (en een keer of vier kampioen), maar de sfeer en de samenhang van deze goep en club heb ik nog nooit meegemaakt.
En een dikke proficiat voor onze coach Bart "Cruyf" Struyf!!!!!

Greetz

Gepost door: den délegé | 28-03-06

Waanzin vrienden!!! Gevraagd naar onze ambities in het begin van het seizoen, zal het meest gehoorde antwoord wel "overgaan/promotie" geweest zijn....Iedereen binnen de club droomde ervan om de stap naar derde te kunnen maken op 't einde van de lopende competitie....Dat het op deze manier zou gebeuren, als kampioen, als beste ploeg uit de reeks, had ik nooit durven verhopen van tevoren.....Wel is het zo dat, naarmate ons seizoen vorderde, het geloof toenam dat wij die eerste plaats wel eens zouden kunnen blijven bezetten tot en met de laatste speeldag....

Automatisch brengt die eerste plaats in een rangschikking extra druk en spanning met zich mee.....Wie wil de eerste in de stand immers niet graag een hakje zetten....Elke week een super gemotiveerde tegenstander.....
Ondanks het feit dat er in ons elftal bijna niemand was die ooit al kampioen had gespeeld, en de ervaring om met een eerste plaats om te gaan ons dus helemaal vreemd was, ben ik toch de terechte mening toegedaan dat wij met de nodige "maturiteit", zeg gerust maar "heel volwassen", onze opdracht hebben volbracht....

Diegenen die 't mogelijk maakten om in een rustige omgeving te trainen, wedstrijden af te haspelen en nadien borg stonden voor gastronomie en vertier, allen VAN HARTE bedankt.....zonder jullie was dit alles niet mogelijk....(cliché maar 't is zo.....)....Voorzitter, voltallig bestuur, hoofdtrainer, hulptrainers, keepertrainer, terreinverzorgers, supporters en uiteraard last but not least TEAMMATES....SUPER VRIENDEN!!!!

Waar een wil is, is een weg......om 't met de woorden van onze coach te stellen: ook al kan den tegenstrever gene pedal sjotten, ook al stampen wij geen kartonne doos in twee, als wij iedere match een patatje bijsteken, zullen wij raar of zelden met ons bakkes oep ne gaasbek gaan.....
Ik ben ervan overtuigd dat met dezelfde wil als dit seizoen, er ook volgend seizoen een weg zal zijn voor de Boyzzz......

Greetz,

een fiere ploegmakker!

Gepost door: Max Van den Bogaert | 28-03-06

Prachtig boyzzzzzzzzzzz.................... .............een seizoen vol emotie met prachtige resultaten, een goeie
mentaliteit, een goeie groepssfeer en inzet troef, kortom Luchtbalboys !!!!! Beter kan niet !!!
Ik hoop dat alle mensen die slecht denken over de boyzz dat die
nu wel beseffen dat er WEL iets te beleven valt op Luchtbal !!
Ik ben ervan overtuigd dat we in derde met deze groep, de bijkomende versterkingen en onze "rosse smurf" als mascotte geen mal figuur gaan
slagen !!! Verder zou ik heel de groep en bestuur willen bedanken voor
dit prachtig seizoen en met nog twee matchen te gaan kunnen we nog de
minst gepasseerde ploeg van België worden !!!!
Vergeet niet te bevestigen via mail (t3_steven@hotmail.com) voor bowling en wok op za 6 mei
(18u bowl, 20u wok) zo kan ik het juist aantal personen voorzien en
zien dat we voldoende eten in huis hebben !!!
Geef naam speler +aantal personen die meekomen door.
Thanks.

Gepost door: K1 (steven) | 29-03-06

De commentaren zijn gesloten.