23-04-06

Antwerp Ten Miles 2006

Een prachtige zondag, het decor voor het stillaan uit zijn voege gebarstte Antwerpse loopevent van het jaar. Maar liefst 9000 deelnemers waren er voor verschillende afstanden... 1 KM (afstand voor Essien en Bjorn, ware het niet dat beide zich blesseerden op een voetbaltornooi de dag ervoor), 5 KM + 5 KM Ladies Run (voor de vrouwen van de spelers volgend jaar ?) en dan de hoofdbrok : de 10 Engelse mijlen, goed voor 16 kilometer en 90 meter.

Van de jongens uit de mini poll kwamen Manfred Radcliffe en Najim Magic Tergat niet aan de start wegens blessures. Al de anderen stonden aan de start. Tim Gerrits wilde niet achteraan aanschuiven, wat hem meteen een winst van een goede vier minuten opleverde tov Vinnie Jones Da Costa en JJ Bekele die helemaal achteraan de rij vertrekens klaar stonden. Pa Gerrits hoorde ook bij de dapperen.

Het terrein in Antwerpen is sinds de toevoeging van een aller-retourtje van de Waaslandtunnel een pak zwaarder dan een aantal jaren geleden. En dat zullen er velen gevoeld hebben. Ik kan niet vertellen hoe de andere jongens zich gevoeld hebben tijdens de 10 miles, want iedereen liep echt op zijn eigen en ik heb dus enkel The Old Warrior zien lopen op de Meir. T2 zag er nog behoorlijk fris uit om later te finishen in een tijd tegen de 1H40. JJ Bekele bouwde zijn race heel behoorlijk op. De eerste acht kilometer in een drafje (48 min), de twee acht kilometer in volle galop( 41 min), om uiteindelijk te finishen in 1H29M19S. Maar dat was echter ver achter ons frisse en topfitte middenvelders Budu Vanderlei De Lima en Tim Gonzales die een verbeten duel uitvochten. Uiteindelijk gewonnen door Tim G. in om en bij 1H15. Budu finishte daar slechts een minuutje achter. Hij omschreef het als "niet slecht voor iemand die gisteren ook al schitterde" (hij won namelijk een voetbaltornooi met Ken Bastin, Bjorn, Max, Jaco, Kris en JJ).
Mo Mourhit finishte ook, maar door het gebrek aan een frisse geest en een horloge kon hij mij zijn eindtijd niet doorgeven.
Vinnie Jones Da Costa zal de finish ook wel gehaald hebben... Zo ergens tussen Bekele en Vanderlei De Lima schat ik... Maar hem heb ik nog niet gehoord.....

De afwezigen hebben ongelijk en zullen dat dinsdag op training merken... Waar de deelnemers aan de ten miles mogen genieten van een korte recuperatieloop, zullen zij mogen crossen over de barrekes... Barreke over, Barreke onder,..... ;-)

Tot dinsdag !

PS : ondertussen in vierde A : SK Donk schoot zich met een 7 - 0 overwinning tot op drie punten van VE Stabroek dat zelf ook won van Olympic. Dat maakt dat het ongelooflijk spannend wordt voor de derde plaats..... VE Stabroek heeft al zijn wedstrijden afgewerkt en staat op 49 punten. Daarachter volgen met 46 punten SK Donk, V. Zwijndrecht en Olympic die allen nog een wedstrijd te spelen hebben. Verbroedering Zwijndrecht moet het volgende week opnemen tegen Olympic... Sk Donk moet naar Sporting Burcht....

22:46 Gepost door Luchtbalboys | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Jurgen, Ik had inderdaad mijn horloge vergeten maar ik was zeker nog fris van geest. En ik had mijn tijd doorgespeeld maar dat bandje zat in jou oren te blazen.
Ik had aan iemand gevraag die net voor mij over de finish kwam.
1h30s12 niet slecht voor iemand die voor de 1ste keer de 10 Miles loopt en verder 2h getraind heeft.
Volgend jaar zal het een pak sneller zijn.

Toch een dikke proficiat aan alle Luchtballers die hebben deelgenomen.

Tot dinsdag.

Gepost door: Mo Ben Saïd | 24-04-06

GOED GELOPEN VRIENDEN Boyzzz,

Heerlijke tijden op de miles ! Dit jaar kon ik jammer genoeg niet meedoen wegens de sportieve plicht in Ekeren, maar volgend jaar hoop ik er weer bij te zijn !
Vorig jaar finishte ik na 1 uur 40 minuten ! Een schitterend evenement , genieten van de zon en de vele mensen en (voor mij dan toch) even sterven bij het terug omhoogkomen uit de konijnenpijp ( goed voor de billekes, amaaii ).

Op sportief vlak was het ook een hoogdag voor FCE olé olé !
In den 93ste minuut knalde Tim De Jonghe den 2-3 tegen de netten en zo komen we op de 5de plek in de rangschikking !
Met de uitmatch op Gooreind van komende zondag is zelfs de " derde plaats " nog in het zicht !!! Bangelijke competitie hé ???
Het was géén luchtbalgriep, maar ik heb toch goed geslapen zene na de vele boerekes Maes Pils (dat was het enige minpunt gisteren die Maes).

Een zeer tevreden en overdolgeloekige (Strupar-Nederlands) José M.

Gepost door: Mourinho | 24-04-06

De puntjes op de i Altijd een tikkeltje overdrijven hé, onze Ken....
Vorig jaar op de Ten Miles behaalde Ken een onwaarschijnlijke, maar knappe 3406de plaats met een tijd van 01:42:31....

Moet wel zeggen.... Wat hij zaterdag op het voetbaltornooitje allemaal nog liet zien..... Assisteren is hem beter gegeven dan lopen ;-)

Gepost door: JJ | 24-04-06

puntjes zeker op de i Vriend JJ,

Inderdaad binnengelopen op 1u 42 min en enkele seconden.....
MAAR vertrokken aan de finish helemaal achteraan en toen we aan de meet kwamen van meter 1 waren er al 2 min en 30 seconden officieel op de klok, maar wij waren nog ni gestart, dus ...1 uur 40 min = 10 km / uur !!!!

Maar inderdaad ... het geven vd belangrijke laatste pas op de scorende spits ( assist ) gaat me beter af dan het snellere loopwerk !

>Ook even meegeven de goal van onze doelman Bjorn-Cudicini die de bal van in het eigen doelgebied in het doel vd tegenstander dropte ! héérlijk was het niet dat hij de bal met rechts trappende op zene linkervoet trapte en de bal zo met een parabool in doel liet verdwijnen ! Hij geeft ook wiskunde hé -)-) overhéérlijk !!!

Aan alle Luchtbalianen die mee de eerste prijs veroverden op het tornooi van Boen Parket, bedankt voor het mooie voetbal en dito doelpunten !!! Luchtballers zijn echte kampioenen !!!

José M.

Gepost door: Mourinho | 24-04-06

De officiële tijden 1. Driss Bensaid 00:47:17
538. Joeri Van Den Acker 01:08:26
1377. Tim Gerrits 01:17:04
1423. Tim Wauters 01:17:25
2278. Steven Rombout 01:23:12
2412. Frank Gerrits 01:24:10
3364. Mohamed Fellous 01:29:36
4171. Jurgen Jansens 01:34:47 (01:29:19)
5065. David Debyser 01:43:07
5886. Verhelst Jeff 02:21:02

(tussen haakjes de "echte" tijden). Jullie mogen jullie eigen tijden ook even posten....

Gepost door: GVA | 25-04-06

fantastische dag mag ik er nog even bij vermelden dat ik nog 00.03.30h verloren heb alvorens ik effectief kon beginnen lopen. Maar tegen het sprintje vd Gerrits moest ik het helaas toch afleggen.

Hopelijk zijn er volgend jaar nog meer luchtballers die hieraan deelnemen. Geen woorden, maar daden! (waar heb ik dat nog gehoord).

Gepost door: vanderlei budu | 25-04-06

De commentaren zijn gesloten.