03-09-06

Mariaburg - LBB1 1 - 2

Na een eerste poging van Tekkie om een verslag te posten via de minichat (wat natuurlijk niet gaat), hier zijn tweede poging... waarvoor dank !

Als openingswedstrijd mochten de Boys op bezoek bij Mariaburg, vorig jaar nog middenmotor in tweede, maar door de hervormingen gezakt naar derde.
Mariaburg is één van de promotiekandidaten en begon dus als favoriet aan de wedstrijd. In de eerste helft die vrij gesloten was, werd de thuisploeg goed afgehouden en kon deze slechts één uitgespeelde kans afdwingen. Deze werd echter door Van Staen naast doel besloten. Verder was er enkel gevaar op stilstaande fasen. Zo werd er in de 44e minuut een vrije trap onder de muur door in doel getrapt, 1-0. Een psychologisch zwaar moment voor onze Boys, zo vlak voor rusten.

Coach Struyf pepte de manschappen op en gaf nieuwe instructies. De hele tweede helft werd er press gezet op de thuisdefensie. Met nog een halfuur te gaan werden dan ook nog Slootmans en Gerrits ingebracht ipv Defoort en Audenaert. Gerrits was een echte geseling voor de Ekerse verdedigers. En dat wierp zijn vruchten af. Een slecht ontzetten kwam in de voeten van Geertsen terecht en die wist met een magistrale lob vanop 35 meter de thuisgoalie te verschalken, 1-1.
Bij een vlijmscherpe counter van Mariaburg hielden we ons hartje vast, maar ook nu werd deze slecht uitgespeeld. Tien minuten voor tijd werd een goed opzittende Gerrits foutief gestuit, doch Slootmans nam over en deze dwong een penalty af. Geertsen achter de bal en dan weet je hoe laat het is, 1-2. Er volgden nog enkele kansjes, maar gescoord werd er niet meer.
Vreugde alom bij het laatste fluitsignaal, want weinigen hadden hier op gerekend. Net zoals vorig jaar stond er een team op het veld en dan is er veel mogelijk.

Nogmaals proficiat gasten!!!

22:45 Gepost door Luchtbalboys in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

verslag JJ, heb het verslag via de mini-chatl gestuurd. Kan jij dat effe overplaatsen?
Thx

Gepost door: tekkie | 03-09-06

nen dikke proficiat Boyzzz Boyzzz,

Schitterend !!! 1-2 op Mariaburg , klasse jongens !!! Knap werk Bart !!!
Bjorn, goe bezig vriend !!! Voor héél de ploeg en gans de club nogmaals nen dikke proficiat !!! Ne goeie start is half gewonnen is dat géén Nederlands spreekwoord -)-)-)

Antwerp wint, the Boyzzz winnen en FCE haalt ook den eersten 3-punter vh seizoen na een moeilijke partij tegen een zeer stug en zéééér verdedigend sk Putte ! Toen ze in minuut 1 na de rust counterden en 0-1 scoorden zag ik het even somber in, maar op karakter en met goed voetbal hebben we de scheve situatie rechtgezet 2-1 na doelpunten van Schenk en Fond , beiden 19 jaar !
Feest op FCE want volgende zaterdag moeten we naar de grote titelfavoriet Nieuwmoer, da wordt lastig....
en zondag.....
zit ik in de seats op Luchtbal ... lekker eten en hop naar de 6 op 6 !!!

Een gelukkige Fabio C.

Gepost door: Fabio C. | 04-09-06

Tekkie : bedankt voor het verslag Maar... Op de minichat iets posten dat lang is lukt niet, zoals je zelf al wel hebt kunnen constateren. Post het hieronder, dan breng ik het over naar de mainpage !

Gepost door: JJ | 04-09-06

Op karakter !! Een dikke proficiat boyzz !!
Zondag zag ik een ploeg die voor mekaar vechtte en bij wijlen mooie combinaties op de "gras"mat lieten zien. Op basis van onze vechtlust en fysieke conditie hebben we de westrijd verdiend gewonnen !
Met deze mentaliteit ben ik er van overtuigd dat we dit jaar een aantal ploegen nog serieus zullen verrassen.
Dinsdag iedereen represent (ik hoop eindelijk ook terug voluit te kunnen meetrainen ) en terug werken zodat we zondag de eerste thuiswedstrijd winnend afsluiten !
De gerevalideerde Jilardino

Gepost door: Jilardino | 04-09-06

Lekkere start We hebben een sterke tweede helft gespeeld boyz, druk onder druk als het ware. De prestatie van gisteren dragen we ook een beetje op aan onze kapitein, die in de tweede helft een diepe bal wilde versturen die door de wind gedragen de thuisgoalie versloeg ;-)

Dat het harde veld menige maandagse stijfheid veroorzaakte nemen we er gewoon bij.

Volgende week hemiksem en terug knokken voor de puntjes, ditmaal op het befaamde kunstgras (met zeer veel fraaie bladjes en stengels) van de luchtbal...

Gepost door: Guy | 04-09-06

sjiek boyzzz Merci boyzzz voor deze overheerlijke dubbele overwinning!!! Na de afgelopen week wou ik niet alleen Mariaburg partij geven, ook het noodlot moest en zou eraan geloven... Ik wil mn doelpunten dan ook opdragen aan Tine Vleugels, een meisje dat net afgestudeerd was bij ons op school en vorige week overreden werd door een moto. Droom zacht Tine en bedankt voor de moed en energie die je mij/ons gaf.
Een niet onverdiende glansprestatie vond ik het; moed, lef, doorzettingsvermogen, voetbalkwaliteiten en een opperbeste coach zorgden voor deze onverwachte overwinning.
Allemaal bedankt en op naar een mooi seizoen x

Gepost door: Frenkie Lempert 10 (c) | 04-09-06

Héérlijk begin!!!! Een lekkere start van de competitie!! Direct voor een verrasing zorgen!!!
Een ploeg waar iedereen voor iedereen werkt, een coach die op de gepaste moment ingrijpt, een werldgoal van el 10 en een ontketende Gerrits!!!!!! Doe zo voort Boys!!!!!

Een trotse délegé

P.S.: Bassie, Proficiat met je overwinning!!!!!

Gepost door: den délegé | 05-09-06

mooi mooi Wat een heerlijke zondagnamiddag. Eerst Sint-Gillis zien winnen bij hun debuut in Bevordering met een droge 3-0 tegen Rumbeke (wie?) en daana thuiskomen en op TXT merken dat ook de Boykes hebben gewonnen. Wat kan voetbal toch lekker zijn!!!
Doe zo voort!

Gepost door: Lombardi | 05-09-06

De commentaren zijn gesloten.