18-09-06

Meer - LBB1 1 - 2

Prachtige start voor de boyz in Green bekrachtigd met een overwinning in Meer.

Op de derde speeldag ontmoetten we opnieuw een daler uit tweede provinciale. Met onze 4 op 6 waren de mannen van Meer gewaarschuwd. Een prachtig complex met 3 biljarts verwelkomde ons. De thuisploeg bevatte vooral jonge gasten met de bijhorende snelheid en fysiek. Zij namen de eerste helft voor hun rekening.

Na een tiental minuten creërden ze uit een hoekschop een eerste open doelkans. Deze werd kort genomen, de spits draaide weg van zijn man en legde de bal panklaar neer aan het penaltypunt, maar de kans werd onbegrijpelijk naast getrapt.
Tien minuten later dolde de linkerflank met enkele van onze mannen, maar besloot in het zijnet.
In de 25e minuut achtte Geriits zijn moment gekomen, hij sneed vanop de linkerflank naar binnen, kapte enkele verdedigers uit en werd finaal foutief gestuit in de zestienmeter, strafschop, Geertsen achter de bal en ah ja, 0-1. Meer liet de achterstand niet aan haar hart komen en bleef beter combineren. De derde open kans werd wel benut. De linkerflank legde de bal achteruit richting penaltypunt en werd overhoeks binnengetrapt, 1-1. In de 35e minuut ontsnapten we opnieuw aan een achterstand, toen Dossche redding bracht op een doorgebroken speler. Zo gingen we gevleid rusten bij een 1-1 stand.

Voorlopig werden er nog geen vervangingen doorgevoerd, maar doordat ons middenveld zodanig overlopen werd, diende Geertsen na een kwartier in de tweede helft plaats te ruimen voor Defoort. Het systeem werd aangepast naar een 3-5-2 en we kregen grip op de wedstrijd. Slootmans nam een mooie actie voor zijn rekening, maar zijn schot zoefde naast. Tirez zag zijn vluchtschot gepareerd door de thuisgoalie, misschien zat er dus meer in. Die lieten zich in de tweede helft sporadisch voor ons doel zien, maar zonder kansen te creëren. 5 minuten voor tijd gebeurde het dan: Gerrits vertrok ditmaal vanop rechts omspeelde op sneheid 3 verdedigers en besloot met een puntertje door de benen van de doelman, 1-2. Enkele vervangingen en al dan niet geveinsde blessures later werd er afgefloten.
Opnieuw brachtten we dus de verrassing van de week zodoende dat de ploegen ons nu echt wel serieus moeten nemen. De vraag is alleen hoe we het er vanaf gaan brengen tegen mindere goden.... Mijns inziens nen dubbele chapeau voor Cox en Budu die een uitstekende partij neerzetten. Het klinkt misschien afgezaagd, maar nogmaals proficiat gasten !

10:46 Gepost door Luchtbalboys in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Het verlag van Meer We zagen een vrij evenwichtig eerste kwartier zonder veel doelgevaar. De eerste Meerse kans kwam er na 16', toen Rik Aerts na een korte corner Tim Jacobs bediende: Tim's harde schot zoefde centimeters naast de kruising. Even later schoot hij ook in het zijnet (21'). Maar dan: bij een stevige schouderduw van Jan Kustermans tegen Tim Gerrits gaf de scheidsrechter een terechte strafschop, kalm benut door Bjorn Geertsen: 0 - 1 (29').
Meer leek aangeslagen, maar op aangeven van Ringo Jacobs kon Koen Koyen uit de draai de gelijkmaker binnenschieten : 1 - 1.
Nick Jansen lanceerde in de 40' alweer Tim Jacobs schitterend in de diepte, maar doelman Dossche redde in extremis. Meer zocht vaak de lange bal, maar de goed georganiseerde verdediging van de bezoekers speelde de eerste helft probleemloos uit.

Ze kregen ook de eerste kans na de rust, en ook aan de andere kant was het twee keer warm (50' - 53'). Er kwam ook iets meer ruimte, maar de combinatie werd vrij weinig gezocht, terwijl de bezoekers af en toe scherp uitkwamen. Wes Laurijssen redde bij een hard schot (69') en Jef Swaenen maakte zijn debuut in het eerste elftal. Die zorgde meteen voor gevaar, en ook de ingevallen Stef Kustermans deed dat, maar de bal viel niet goed.

Een ultieme vlijmscherpe solo van Tim Gerrits, net voor tijd, besliste de partij: 1 - 2 (87').
Pogingen van Rik Aerts en Roel Hofmans werden nog weggewerkt, en zo bleef het bij een nederlaag voor de KFC Meer, dat geen enkele wedstrijd meer verloor sinds de 5 - 0 bij Merksplas op 9 april van dit jaar. Sander Laurijssen (hersenschudding), Jan Aerts (3 maanden op wereldreis) en Dirk Boeren (gebroken rib) waren er vandaag niet bij. Ben Aerts startte in de basis.

Scheidsrechter Dirk Whiteman leidde de match voor 140 kijkers. Hij trok geel voor Bart Tirez en Gregory Slootmans van de LBB. Bij Meer was er geel voor Jan Kustermans.

Gepost door: Meer | 18-09-06

van budu's foto Volgens mij vraagt hij zich hier af waarom hij in hemelsnaam voetbal als hobby gekozen heeft....

Gepost door: Impressie | 18-09-06

Meer moet da ni zijn Een redelijk slechte wedstrijd van beide ploegen maar toch met de drie puntjes naar de blokken...
We konden het verschil maken door karakter en mentaliteit en door een heerlijk doelpunt van mister prik. De Meerse laatste man vroeg mij nog een hoestsiroop voor te schrijven na de match hetgeen zijn opgelopen valling bij het laatste doelpunt bevestigt...

Prachtige foto ook budu, volgens mij was je aan't denken: "dieje met zijn slappe handjes van Meer noemt ook al Kärcher, vreemd". En ja hoor wie bemerk ik daar in het midden van het beeld: Mevrouw Proto!!

Soit, toch een 7 op 9 boyzzzz. Weinigen hadden dat verwacht, zeker niet de eerste drie tegenstanders in acht genomen. Belangrijk wordt om te bevestigen als we eens tegen een iets mindere ploeg komen die ons (misschien) niet zal onderschatten.

Ciao en tot morgen op training

Gepost door: Guido Lenderese | 18-09-06

amai!! Fantastische start!Proficiat!!

Gepost door: john | 18-09-06

Gefeliciteerd... me de overwinning tegen onze buren. Goeie start net als MVV. Volhouden boyzz...

Gepost door: T7 | 18-09-06

Tesamen... The Boyzzz en FCE beginnen samen met winst om dan samen een gelijkspelleke uit de brand te slepen omdan wederom samen een verrassing te laten noteren door samen in het verre Noorden de 3 punten te gaan halen om SAMEN met 7 op 9 de verrassing van de competitie te zijn !!!

Schitterende start vrienden !!! Knap werk van héél de club, doe zo voort !

Wij gingen met onze jonge bende (gem leeftijd +- 22 jaar) naar de stevige jongens uit Rijkevorsel St - Jozef (dat is zelfs een dorp, da wist ik niet).. Een oververdiende overwinning van The Bluesss met technisch mooi verzorgd voetbal en 2 dito goals.

7 op 9 met 2 uitwedstrijden ....Fabio is content....
Zondag den topper tegen SK Wilrijk voor een vol huis.

Ciao tutti...
Saluti di Fabio C.

Gepost door: Fabio C. | 18-09-06

Proper werk Sterk bezig Boyzzz...weer eens glansrijke prestatie daar aan de Nederlandse grens!!
Blijf geconcentreerd en wie weet wat er dan allemaal mogelijk is.
Zelf hebben we zeker niet te klagen in Edegem met een 5 op 9. Een 2-0 achterstand omgebogen naar 2-3 op 15 min...spijtig dat we al onze frisheid kwijt waren...3-3

Succes nog gasten

Gepost door: Dimi | 19-09-06

website Boyzz,
Voor de geinteresseerden, bezoek ook onze website eens...
Elke week verslagen en er staan ook fotos van de ploegen en spelers apart...
JJ, misschien een link zetten op jullie site naar de sattelietclub? ;-)
www.minderhoutvv.be

Jan De Roover alias T7

Gepost door: t7 | 20-09-06

De commentaren zijn gesloten.