16-10-06

Sparta Linkeroever - LBB 1 0 - 1

Gisteren trokken de boys naar het dichtbij gelegen Sparta Linkeroever (of het vroegere St-Anneke). Na de eerste nederlaag van vorige week tegen een autoritair Oostmalle, hoopte iedereen dat deze toch lastige verplaatsing tot een goed eind zou worden gebracht.
Op training werd er scherp getraind en met een 9 op 9 op verplaatsing waren de spartanen gewaarschuwd. De vooruitzichten waren in ieder geval veelbelovend, met een schitterende grasmat en een heerlijk weertje begonnen de boys aan de match.

De wedstrijd zelf verliep al snel in ons voordeel. Wat geharrewar na een hoekschop in het begin, leidde meteen tot het eerste doelpunt voor de boys. Het was Geertsen die er met een lange teen 0-1 van maakte. Na deze vroege openingstreffer lieten de boys het initiatief aan Sparta, wat leidde tot steriel druk van de tegenstander.
Tijdens het tweede kwartier van de wedstrijd hadden de boys het toch niet onder de markt met deze jonge ploeg. De druk werd groter en Sparta kwam beter in de wedstrijd. Dossche hield ons een paar keer overeind en Lex moest zelf een bal van de lijn keren. Bij de boys werd rommelig gespeeld wat leidde tot veel balverlies.
Toch komen we er het laatste kwartier terug een beetje door. Slootmans had op slag van rust een aantal mooie kansen maar gescoord werd er niet. 0-1 bij de rust.

De tweede helft begon zoals de eerste was geeindigd. De boys zochten nu nadrukkelijker naar de verlossende tweede treffer. Een aantal mooie acties tussen Tirez en Gerrits, maar de laatste passes kwamen net niet aan. Buiten wat ongevaarlijke schoten uit de tweede lijn en het spelen van hoge ballen, waar onze verdediging absoluut geen problemen mee had, probeerde Sparta de druk van eigen doel weg te houden. Sparta ging het laatste kwartier zelfs met 3 spitsen spelen maar scoren zat er vandaag niet in voor deze jonge ploeg.

Toch even schrikken wanneer de ingevallen spits van Sparta plots alleen kon koppen op doel, Dossche redde met de vingers en de bal verdween via de lat in hoekschop. Luchtbal van zijn kant bleef de tweede helft gevaarlijk via ondermeer een bedrijvige Gerrits, ook Geertsen kon een paar keer dreigen maar zijn schoten mistten doel. Op het eind dwong Sparta nog enkele vrijetrappen af, maar de luchtmacht bleef overeind.

Zo werd een lastige veplaatsing tot een goed eind gebracht en konden we de nul op het bord houden. Een verdiende overwinning van de boys, ondanks gazettepraat, alleen bleef de verlossende treffer weg. Proficiat aan heel de groep, met een 14 op 21 hebben we onze start in derde zeker niet gemist !!!
Volgende zondag wacht met Kaart alweer een titelfavoriet. Na het recente puntenverlies mag Kaart zich geen uitschuiver meer veroorloven. Aan ons om de punten deze keer thuis te houden.

Met dank aan de geschorste Cox....

13:53 Gepost door Luchtbalboys in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Luchtbal 3 points!! Slechte wedstrijd langs beide kanten, maar desondanks halen we toch weer 3 punten; En dat is nog altijd waar het om gaat. We hoeven niet elke week schitterend voetbal te laten zien. Dat kunnen we ook niet. Maar op inzet en teamspirit geraakten we al onverhoopt ver. Hopelijk kunnen we dit elke week blijven opbrengen. Mag ik tevens even een kleine bemerking maken op het feit dat Gile aankondigde om te stoppen bij de Boyz. Ik vind dit een heel spijige vaststelling want we hadden hem zeker nog nodig gehad.

Ten slotte verbaastte de geschorstte Cox mij. Hij keek eenzaam en eens rustig toe. Zo kon hij eindelijk zijn schrijverskunsten eens ontdekken. Alleen geen commentaar op de scheids Coxie? ;-)

Boyz, niet vergeten te denken vandaag aan het voetbal.

Gepost door: Budu | 16-10-06

Nen dikke proficiat Boyzzz in green,

Nogmaals proficiat voor jullie droomstart in derde A !!!!!
14 punten op 7 wedstrijden....zéér mooi werk van Bart, de technische staf, spelers en bestuur.
Doe zo voort en pak de scalp van die miljoenenploeg van Kaart !!!!

Bij ons zat het even wat tegen en velen van mijn jonge spelertjes zitten eve op het tandvlees.
Zware voorbereiding, alle matchen gespeeld in de voorbereiding, een schitterende competitiestart...maar het eist zn tol een klein beetje.
Nu de routiniers stuk voor stuk terugkomen hopen we het tij terug te doen keren de komende weken. Nog steeds alleen op de 6de plek, dus....het had erger gekunnen hé...
Rome is ook niet op 1 dag gebouwd hé...dus....

Zondag komt Maccabi naar het sportpark in Ekeren....een speciale partij voor coach Bastin...velen van the Boyzzz weten wel waarom.

Boyzzz, keep on going....

F. Capello

Gepost door: Fabio C | 16-10-06

Wedstrijdverslag van onze volgende tegenstander Excelsior Kaart - Rochus Deurne : 1 - 4

Ons eerste elftal kreeg na 15 minuten een 1e kans, maar de vrije trap van Jurgen Hofkens

werd gered door Rochus-doelman Van Aelst. Aan de overzijde was het wel raak via Kevin

Hendrickx (0 - 1). Na 35 minuten ging David Millian alleen op de doelman af en hij werd

foutief gestopt (penalty en een logische rode kaart voor Van Aelst). David Millian diende

geblesseerd te worden vervangen en Kris Lenaerts schoot de penalty binnen (1 - 1).

Rochus was niet aangeslagen en scoorde opnieuw vanuit vrij trap via Hendrickx (1 - 2).

Na de rust was het aan Kaart om het spel te maken en Rochus Deurne kon counteren.

In de 65e minuut was er een handspel van Kevin Van Bergen (2e gele kaart en rood !).

Hendrickx maakte via penalty zijn hattrick compleet (1 - 3).

Met 10 tegen 10 had Excelsior Kaart wel meer balbezit maar het was Rochus Deurne

dat via een scherpe counter scoorde (1 - 4) en verdiend met 3 punten huiswaarts keerde.

Gepost door: Kaart | 16-10-06

Verbazing alom tussen de blokken Een mooi verslag was dit. Yves Cox verbaast met zijn eloquentie naast het veld. Vreemd toch dat de man in het zwart daar óp het veld meestal niet de nodige appreciatie voor kan opbrengen. Moeilijk te begrijpen...

Ook Budu verbaast met zijn sterke slotzin: "Boyz, niet vergeten te denken vandaag aan het voetbal". Hoe hij het klaarspeelt om telkens te zeggen wat anderen niet denken... Eveneens moeilijk te vatten.

Morgen na de training, de grote CL in de kantine. Wie weet krijgen we onze zakjes dan eens leeg (gene stress tirez, we zullen wel trakteren).

Boyz, niet vergeten te denken morgen aan de training!

Gepost door: Guido Lenderese | 17-10-06

toch een beetje verwacht We hadden reeds 9 op 9 dus leek het vanzelfsprekend dat het 12 op 12 ging worden. Erger zijn de vooruitzichten voor zondag. Thuis behaalden we maar 2 op 9, Kaart zal zich weren als een gekewetst dier (wees verwittigd). Maar langs de andere kant wordt het tijd dat we van het blokkenstadion een versterkte burcht maken. Dat kan vanaf nu zou ik zeggen. Dus mannen met de juiste instelling er tegen aan zou ik zeggen. Voor de rest kan ik niet blijven herhalen dat ik momenteel een fiere voorzitter ben hé. Succes jongens zondag.

Gepost door: robes | 17-10-06

De commentaren zijn gesloten.