30-10-06

Olympic Essen - LBB1 1 - 0

Verslag van een neutrale supporter :

Zondag 29 oktober 2006 15.02 uur een "objectieve supporter" stapt uit zijn wagen in de grensgemeente Essen en wordt direct naar het nabij gelegen voetbalveld gezogen door enkele "oooh's en aaah's". De afstand tussen parking en voetbalveld worden in draf afgelegd, want er is daar iets aan het gebeuren.......

Zondag 29 oktober 2006 16.48 uur er is inderdaad iets gebeurd in Essen, LBB heeft een mentaal tikje en een vooral nederlaag gekregen van de rood-gelen.

Tussen 15.02 en 16.48 uur is er voor de rest eigenlijk niet zoveel gebeurd wat werkelijk de moeite was.

Luchtbal had in de eerste 45 minuten meer balbezit en kon hier 2 goede kansen uit puren.
Een eerste, door deze supporter niet gezien, maar wel gehoord, had door Kevin al benut moeten worden (heeft hij zelf gezegd) en dan had er misschien een heel andere wedstrijd gevolgd.
De tweede was weer eentje voor Kevin, deze keer kon zijn volley geen net raken.

De tweede helft begon met een iets gretiger Essen. Zij zagen een schaarse doelpoging schitterend gered door Dossche. Na 25 minuten begrepen de boys dat er toch iets moest gebeuren om de volle buit te pakken. De doelman van Essen moest 2 maal gevat ingrijpen en een medespeler keerde nog, met met meer geluk dan kunde, een bal van de lijn.
Toen Essen al minuten had gewonnen met tergend traag de bal in het spel te brengen, in de hoop van eindelijk nog eens een punt te pakken, gebeurde het. Een slechte pass centraal, een uitschuiver achteraan en 1-0.

Een ramp is er niet gebeurd en verliezen zullen we nog, maar IEDEREEN, verbonden met de club moet eerlijk voor zichzelf zijn en uitmaken waar bij hem of haar een tandje bijgestoken kan worden om het geheel te verbeteren.(Heb het niet over de verkeerdelijk getrokken tand bij Bea)

"Objectieve supporter"

13:46 Gepost door Luchtbalboys in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-10-06

LLB 1 - Kaart 2 - 2

BG mist pingel

Net als FC Ekeren behaalden we op de laatste speeldag een mooi gelijkspel. Tegen één van de titelpredententen haalden we twee keer een achterstand op. Een eerste keer scoorde Max (op zijn Budu's) de gelijkmaker en een tweede keer scoorde Budu (op zijn Max's). Een echte wereldgoal naar het schijnt.
Deze wedstrijd werd ook nog gekruid door drie rode kaarten, waarvoor twee voor de boyz (Lex the Butcher and Spankie Spannie) en een gemiste penalty van Bjorn - ik mis nooit een pingel - Geertsen.
Een relevanter wedstrijdverslag mag altijd gepost worden als reaktie. Ik zal het dan wel op de frontpage zetten.

PS : de wereldgoal van Budu brengt hem naar de tweede plaats in de topschuttersstand van de boyz... en dat voor een verdedigende middenvelder die van de coach normaal gezien niet over de middellijn mag komen.

10:48 Gepost door Luchtbalboys in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

16-10-06

Sparta Linkeroever - LBB 1 0 - 1

Gisteren trokken de boys naar het dichtbij gelegen Sparta Linkeroever (of het vroegere St-Anneke). Na de eerste nederlaag van vorige week tegen een autoritair Oostmalle, hoopte iedereen dat deze toch lastige verplaatsing tot een goed eind zou worden gebracht.
Op training werd er scherp getraind en met een 9 op 9 op verplaatsing waren de spartanen gewaarschuwd. De vooruitzichten waren in ieder geval veelbelovend, met een schitterende grasmat en een heerlijk weertje begonnen de boys aan de match.

De wedstrijd zelf verliep al snel in ons voordeel. Wat geharrewar na een hoekschop in het begin, leidde meteen tot het eerste doelpunt voor de boys. Het was Geertsen die er met een lange teen 0-1 van maakte. Na deze vroege openingstreffer lieten de boys het initiatief aan Sparta, wat leidde tot steriel druk van de tegenstander.
Tijdens het tweede kwartier van de wedstrijd hadden de boys het toch niet onder de markt met deze jonge ploeg. De druk werd groter en Sparta kwam beter in de wedstrijd. Dossche hield ons een paar keer overeind en Lex moest zelf een bal van de lijn keren. Bij de boys werd rommelig gespeeld wat leidde tot veel balverlies.
Toch komen we er het laatste kwartier terug een beetje door. Slootmans had op slag van rust een aantal mooie kansen maar gescoord werd er niet. 0-1 bij de rust.

De tweede helft begon zoals de eerste was geeindigd. De boys zochten nu nadrukkelijker naar de verlossende tweede treffer. Een aantal mooie acties tussen Tirez en Gerrits, maar de laatste passes kwamen net niet aan. Buiten wat ongevaarlijke schoten uit de tweede lijn en het spelen van hoge ballen, waar onze verdediging absoluut geen problemen mee had, probeerde Sparta de druk van eigen doel weg te houden. Sparta ging het laatste kwartier zelfs met 3 spitsen spelen maar scoren zat er vandaag niet in voor deze jonge ploeg.

Toch even schrikken wanneer de ingevallen spits van Sparta plots alleen kon koppen op doel, Dossche redde met de vingers en de bal verdween via de lat in hoekschop. Luchtbal van zijn kant bleef de tweede helft gevaarlijk via ondermeer een bedrijvige Gerrits, ook Geertsen kon een paar keer dreigen maar zijn schoten mistten doel. Op het eind dwong Sparta nog enkele vrijetrappen af, maar de luchtmacht bleef overeind.

Zo werd een lastige veplaatsing tot een goed eind gebracht en konden we de nul op het bord houden. Een verdiende overwinning van de boys, ondanks gazettepraat, alleen bleef de verlossende treffer weg. Proficiat aan heel de groep, met een 14 op 21 hebben we onze start in derde zeker niet gemist !!!
Volgende zondag wacht met Kaart alweer een titelfavoriet. Na het recente puntenverlies mag Kaart zich geen uitschuiver meer veroorloven. Aan ons om de punten deze keer thuis te houden.

Met dank aan de geschorste Cox....

13:53 Gepost door Luchtbalboys in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

's Gravenwezel - LBB2 6 - 0

 

13:44 Gepost door Luchtbalboys in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-10-06

Zwart week-end

Niet alleen politiek een zwart week-end ook voor de boyz de eerste nederlaag van het seizoen. Zware 0 - 3 cijfers op het bord. Wie maakt er een verslag ?

Ook al onze satellietclubs hadden hun week-end niet. Edegem verlies, FC Ekeren verlies en Minderhout een gelijkspel.....

Volgend week-end is het weer aan ons !

18:33 Gepost door Luchtbalboys in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

01-10-06

VE Stabroek - LBB1 0 - 1

4 wedstrijden afgewerkt, 8 punten op de teller en nog niet verloren.

Luchtbalboys had duidelijk zijn start niet gemist.
Voor de vijfde speeldag trokken de Boys richting Stabroek, op papier een haalbare kaart maar na de 1 op 6 van vorig seizoen wou Stabroek de punten thuis houden en dat bleek ook bij aanvang van de wedstrijd.
Stabroek wilde Luchtbalboys op eigen helft vastzetten en zo de wedstrijd domineren, maar kansen creëren tegen een goed georganiseerd luchtbal was geen simpele opgave.
Na 10 minuten wedstrijd kantelde het spelbeeld al. Luchtbal ging de toon aangeven en bepaalde het tempo. De eerste grote kans was er voor aanvoerder Geertsen maar zijn kopbal ging naast. Het verdere verloop van de wedstrijd was vooral veel middenveldspel en weinig kansen. Luchtbal bleef baas en kon dat ook omzetten in een doelpunt. Tirez speelde in op Slootmans in de grote rechthoek, die kon de bal afschermen en met een heerlijke knal de 0 - 1 op het bord zetten. The boyz moesten nog eenmal bibberen want een afgeweken schot van Caliskan belandde op de lat en werd vervolgens weggewerkt door Rombaut. Al bij al een verdiende voorsprong.

De tweede helft stelde niks meer voor. Stabroek hanteerde de lange bal, maar verder dan wat geharrewar kwamen ze niet. Dossche kon zijn netten proper houden en dit voor de eerste keer dit seizoen. Langs de andere kant kon 3x Tim Gerrits en 2 x Max Van Den Bogaert voor gevaar dreigen.
Gerrits werd eerst foutief afgestopt door de doelman maar er volgende geen strafschop. Wat later infiltreerde hij tweemaal langs links maar knalde eerst op de doelman en wat later net voorlangs. Van Den Bogaert kon het publiek verwarmen met 2 schitterende volley's. De eerste bal hebben ze teruggevonden in Brecht, den tweede bal is op dit moment nog steeds spoorloos. eindstand dus 0 - 1.

Geen grootste prestatie van de Boyz maar deze overwinning werd wel uitbundig gevierd. Eerst in de kabine en de kantine van Stabroek ... daarna trokken we met de heel kern naar 't stad waar Patricia ons opwachtte met een heerlijke Goulash en veeeeeeeeeeeel boerrekes.
Alweer een geslaagde luchtbalavond.

12:04 Gepost door Luchtbalboys in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Sint-Job - LBB2 15 - 1

 

12:03 Gepost door Luchtbalboys in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |