27-11-06

Rochus Deurne - Luchtbalboys 0 - 0

Dossche nachtmerrie van Rochus Deurne

Een moeilijke wedstrijd kondigde zich aan, maar mss ook de mogelijkheid om terug met de overwinning aan te knopen, want in deze reeks is alles mogelijk! Trainer Struyf bracht zijn motivatie over op de groep, Want hij wou niet liever dan de sterke reeks van Rochus te stuiten en de drie punten weg te kapen bij zijn ex-ploeg!
Van in het begin werden de boyz Onder zware druk gezet door een hoog storende thuisploeg. Doelman Dossche moest na enkele minuten een eerste keer zijn kunnen tonen op een reuze kans van de thuisploeg. De Boyz probeerden zich in de wedstrijd te knokken met de nodige foutenlast tot gevolg. Budu kreeg hierdoor een onterechte gele kaart waardoor hij de volgende wedsrijd een schorsingsdag mag uitzitten. Toch was het opnieuw Dossche die pal stond op een vrije trap van Rochus. Met grote klasse haalde hij de bal uit de bovenhoek! De boyz hapten naar adem, maar de thuisploeg bleef komen en opnieuw moest een Dossche redding brengen, deze keer met een voetveeg. En was onze doelman geklopt, werd het doelpunt wegens voorafgaande fout op Cox afgekeurd. Vrije trappen van Tirez en Van den Bogaert zorgden voor de enige dreiging van LBB.
Wat een opluchting bij het groen-zwarte legioen toen een uitermate zwakke wedstrijdleiding de eerste helft affloot.

De coach wees ons op onze taken en Sloot kwam te weten wie “Van Aelst” was. De tweede helft leek wel een kopie van de eerste met een goed voetballend Rochus dat zeer hoog ging spelen. Maar op wilskracht bleven de boyz overeind. Toch was het opnieuw Dossche die zich diende te onderscheiden met een heerlijke reflex zodat Rombouts de bal nog van de lijn kon werken. Het begin van een hele reeks interventies. Een te korte terugspeelbal van Tirez werd recht gezet, een voorzet onschadelijk gemaakt en enkele schoten geparreeerd. En nog was het gevaar niet geweken, en moest onze doelman zich opnieuw volledig strekken om een grondscherend schot uit de hoek te halen. Rochus dreef de druk nog op en twee minuten voor tijd leek rechtvaardigheid te geschieden en scoorde het de 1-0, maar de goden zaten luchtbal mee en voor de tweede keer deze middag werd een dolpunt al dan niet terecht of onterecht afgekeurd. En zoals het zo vaak is in het voetbal kreeg Rochus bijna nog het deksel op de neus, na mogelijkheden van Gerrits en Van den Bogaert. Gerrits kreeg nog onterecht een tweede geel karton en bijhorende uitsluiting; Ook hij zal er tegen Brecht niet bij zijn En zo eindigde de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel.

Op basis van inzet en wilskracht en het nodige geluk een broodnodig puntje tegen een sterk Rochus. Maar toch een speciale vermelding voor onze doelman!

11:05 Gepost door Luchtbalboys in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

oh wat doet dat pijn jaja, iets andere wind en jullie hadden mss gewonnen. maar ja volgende keer beter.
Het meeste pijn zijn de twee gele kaarten van Tim Gerrits en zijn afwezigheid tegen Brecht. Klein maar dapper, is hij trouwens mijn lievelingsspeler ('t is maar dat jullie dat weten)
allé, toy toy toy voor de volgende match en hopelijk nog eens 3 pnt.

Gepost door: supporter van op afstand | 27-11-06

Airball "United" Beste vrienden, collega-voetballers, trainers, bestuur en supporters,

Zondag kon ik er niet bij zijn om jullie aan te moedigen op Rochus Deurne, jullie captain lag immers na twee immens zware weekendavonden ziek in bed (met een of meerdere wulpse dames laat ik aan jullie verbeelding over) met hoofd- en licahaamspijnen die niet te beschrijven waren…

Daarstraks kon ik mezelf de toch de moeite inpraten om wat rondjes te komen lopen op ons trainingscomplex. Want na een drukke, intense (lees: nooit stil gestaan of gezeten te hebben) dag lesgeven voelde ik toch weer wat pijn aan die 75-jarig oude (beweren vele dokters toch) linkerknie. Aangekomen bleek er veel commotie te bestaan omtrent onderstaande verslagen en reacties.

Bleek dat de spelers onze tweewekelijkse sponsor niet bezocht hadden. Een gegeven waar ik enigszins toch begrip kan voor opbrengen. Enerzijds voor het feit dat dit voor meerderen onder ons echt een verplichting is geworden (gezien verre afstanden en familie-aangelegenheden), anderzijds het provinciale voetbalgebeuren. Na een leuke en zelfs minder leuke pot voetbal is het dikwijls toch aangenaam om met de spelers en trainers van andere clubs een lekker pintje te drinken in hun kantine. Bij hen zitten immers vaak ex-clubgenoten en/of vrienden uit de dagelijkse non-voetbalomgeving. Van die jongens wordt er bij ons toch ook verwacht dat ze mee het kantientje sluiten na een grootse disco-luchtbalavond!

Ook het gegeven rond het meebrengen van onze uitrustingen zorgde voor wat opschudding. Hier wil ik me niet over uitspreken, daar zullen we onderling een oplossing voor moeten zoeken. En die vinden we zeker niet door mekaar verrot te schelden op onze site (zeker niet om die reden opgestart door onze bekwame webmaster JJ!!!). Denk er hierbij vooral aan dat deze site niet enkel bezocht wordt door Luchtbalianen!

Boyzzz, na lange tijd piekeren geef ik mezelf nog enkele weken de tijd om uit te maken of ik hier mee verder wil. Eigenlijk hoef ik er niet eens zo lang over na te denken; van zodra ik met zekerheid weet dat er intern niets gaat veranderen in onze club geef ik er met opgeheven hoofd de brui aan en zoek ik zaterdagse en/of zondagse alternatieven om mijn bijzonder grote voetbalhonger te stillen. Ik hoop dat we donderdag met z’n allen een constructief gesprek kunnen opbouwen en deze netelige situaties aankaarten en aanpakken.

From Sint-Job-in-‘t-Goor with love, Lampard 10 (c) xxx

Gepost door: Bjorn Geertsen | 28-11-06

Kom op boyzzzzz !!!! Boyz, door mijn drukke werkomstandigheden en de weinige vrije tijd die ik heb kan ik spijtig genoeg maar weinig op de club zijn !! Dit is ook de reden waarom ik als keeperstrainer gestopt ben !! Maar door het feit dat we al een aantal jaar met een toffe bende zitten heb ik de voorzitter gezegd dat ik de club vrijwillig op 1 of andere manier wil ondersteunen om toch nog dicht bij de ploeg aan te leunen !!! Ik probeer dit in de mate van het mogelijke maar wat me opvalt is dat de sfeer van de eerste matchen kwijt is ??? Ik wil even benadrukken dat "HEEL" de entourage bestuur dit dag in dag uit op vrijwillige basis doet en dit alles voor die 30 man die zaterdag en zondag tussen die krijtlijnen staat !!!!
De sponsors, de travestietenshow, jeugdtornooi, allerlei feestjes, alles wordt gedaan om jullie op het einde van de maand tevreden te stellen !!!! We zijn een geen club waar de jeugd elke week de euros laat rollen dus begrijp even dat de mogelijkheden soms beperkt zijn !! Andere clubs hebben nog respons van een mosselsouppé of een vlaaienslag of dergelijke maar op onze club zijn deze zaken veel moeillijker aan te pakken!! Onze club doet al de moeite om een goed team bijeen te krijgen en onze sponsors zijn inderdaad veel cafés maar hier kunnen afspraken rond gemaakt worden : bv drie maal op een jaar iets organiseren waar we al onze sponsor(cafés) is gaan bezoeken ?? Dan kunnen we na de matchen rustig op de club blijven waar we gespeeld hebben !!! Maar Roger heeft dit op het einde van vorig seizoen is om alle sponsors te bezoeken en toen was er drie man van de ploeg !! Probeer vanavond al de koppen bij mekaar te steken en naar oplossingen te zoeken om zo het team terug op de rails te krijgen voor zaterdag met een klinkende overwinning !!! Komaan gasten, laat zien dat jullie het waard zijn om op dat veld te staan !! Bart, Dré en Dave doen al de moeite van de wereld om jullie de spelvreugde te geven die jullie verdienen, dus laat zien dat jullie dit waard zijn en vecht ervoor !!!

Gepost door: Steven | 30-11-06

Ik ben de voogd van een Senegalees van 11 die in België verblijft zonder ouders. Het is een flinke jongen die woont en ook naar school gaat bij de Luchtbal. Hij droomt van voetbal in clubverband. Hebben de Luchtbalboys een voetbalclub voor mijn pupil?

Gepost door: walter reynders | 24-09-10

De commentaren zijn gesloten.